Drakendoder

“voor jou, naast jou en achter jou”

Ik heb Niels leren kennen als een ingetogen, bescheiden man, die zich nooit op de voorgrond plaatste.  Hij had iets fragiels en koos zijn woorden weloverwogen.

Het nieuws dat hij was overleden, sloeg in als een bom.

Ook hij maakte deel uit van een groepje mensen dat ik ongeveer 10 jaar geleden leerde kennen via social media en ik weet dat ook hij heel veel mensen heeft geholpen.

Elk jaar, voor mijn verjaardag, trakteerde hij me op een etentje waar ik maar wilde en zo sloeg ik mijn servet open bij onder andere de Beluga, waar ik met een rood hoofd op het terras een peukje deed omdat ik me totaal “out -of-place” voelde.  Hij voelde zich op zijn gemak in dit soort restaurants, terwijl ik probeerde om niet te verdwalen op weg naar het toilet of mijn stoel om te kiepen.

Samen met Carmen deden we weekendjes Den Bosch en Antwerpen, waar hij met een glimlach stil zat te kijken als wij weer eens totaal in de slappe lach lagen om iets heel kleins.  Zo was ik ervan overtuigd dat bij een tosti de koolhydraten verbranden en je dus af zou vallen.  Niels zat hoofdschuddend  mijn uitleg aan te horen, terwijl de onderkaak van Carmen de tafel bijna raakte van verbazing.

Niels was geen pocher. Geen macho. Niels was een man van gedachten. Een man waar je geduldig moest wachten tot hij woord voor woord had gezegd wat hij wilde zeggen. Elk woord zorgvuldig afgewogen. Alsof hij nog niet wist waar de zin naar toe ging.

Hij vond dat ik een eigen bedrijf ging opstarten fantastisch en bood hulp aan. Gemeende hulp, maar ik sloeg het af omdat het feit dat hij elk jaar één keer tijd vrijmaakte voor mij, meer waard dan de geboden hulp.

Het kwetsbare in hem maakte dat ik hem wilde beschermen. Saint Joris. De drakendoder.

En elke keer was het afscheid naar hem in dezelfde bewoording.

“Ik sta voor jou, naast jou en achter jou. Altijd”


One Reply to “Drakendoder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Please follow & like me ;-)

Follow by Email
Google+
https://talk2cleo.com/drakendoder
Instagram

Book your appointment for Massagepractice Alt